De kunst van tattoeages

Tattoo Eindhoven

Een zuiver decoratieve Tattoo Eindhoven op een persoon is eerder als een decoratieve verfraaiing dan om te overleven. Meestal gemaakt op het gezicht, omvatten zuiver decoratieve tatoeages tatoeages ontworpen om een karaktertrek te geven aan het gezicht eerder dan om te overleven. Een decoratieve tatoeage daarentegen wordt eerder gebruikt als een brandpunt van het lichaam dan als een persoonlijke uitdrukking. Zo zou een pigment, symbool of ontwerp ter grootte van een lippenstift dat op de lippen wordt aangebracht, als zuiver decoratief worden beschouwd.

Maar tatoeëren is meer dan een oppervlakkig uiterlijk. Echte kunst is nooit toevallig. Het proces wordt altijd met opzet gedaan, maar de resultaten zijn altijd dramatisch. Of de tatoeage nu inwendig of zijdelings op de huid is aangebracht, een bedoelde tatoeage zal vroeg of laat een aanwijzing zijn voor de persoon die hem bezit. De geschiedenis van het tatoeëren is een greep uit de menselijke beschaving en de vele manieren en middelen waarop zij zich heeft ontwikkeld.

Tatoeëren is niet te verwarren met airbrushen, een soortgelijk concept, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van naalden, inkt, of zelfs verf. Hoewel sommige kunstenaars kit kan alle van de hierboven genoemde items, airbrushing scheidt de kunst van het maken van tatoeages van de kritische kunst van make-up. Zelfs zonder het voordeel van een canvas, kan tatoeëren worden gedaan met het blote oog, het creëren van een kunstwerk in de huid zelf.

De geschiedenis van de lichaamskunst gaat terug tot de oude Egyptenaren, die tot de eerste mensen behoorden die inkt gebruikten om hun lichaam te versieren. Het verschil tussen de twee is dat het tatoeëren tegenwoordig meestal in een gecontroleerde omgeving en met behulp van machines gebeurt.

Het verschil tussen esthetisch en semi-esthetisch

Het debat over wat als esthetisch of semi-esthetisch wordt beschouwd valt vaak uiteen in twee verschillende delen: wat is in hemelsnaam semi-esthetische kunst, en wat is dat niet. Volgens de ene stroming is alle kunst die wordt gebruikt om het lichaam te “verfraaien” niet-esthetisch, en kan zij dus niet als esthetisch worden beschouwd. Volgens de andere zijn esthetiek en gevoeligheid niet gerelateerd aan het lichaam, en verwijst de eerste naar een bepaalde kunstvorm die met of zonder lichaam kan worden bereikt.

Waarlijk, de pen is machtiger dan het zwaard. Wanneer iemand ervoor kiest om zijn uiterlijk te verfraaien met een tatoeage, doet hij dat om betere redenen dan alleen maar om zijn lichaam er goed uit te laten zien. Sommigen kiezen ervoor omdat ze leerproblemen hebben, en anderen doen dat vanwege een ervaring uit de eerste hand met een misvorming of een vaartuig dat ze als kind hebben laten zetten. Sommigen gebruiken tatoeages zelfs als mode-accessoires.

Toen de tatoeëerwereld zich voor het eerst ontwikkelde, zat er een financiële motivatie achter. Vrouwen die getraumatiseerd waren door een zwangerschap konden vaak de kosten niet aan om zich te ontdoen van de ongewenste babysporen. De financiële nadelen van het wegwerken ervan maakten het voor hen moeilijk om door te gaan met de procedure.

De wereld is sindsdien erg veranderd, hulporganisaties hebben veel vrouwen geholpen en er zijn hulpprogramma’s ontstaan om hen te helpen. Het resultaat is dat het wegwerken van een tatoeage net zo eenvoudig is als het aanbrengen van een tatoeage.

De pen is machtiger dan het zwaard

Elke tatoeage heeft zijn eigen ontwikkelingsstadium, en het wegwerken van een tatoeage op het juiste moment kan soms lastig zijn. Als de tatoeage zich niet in de veilige ontwikkelingsfase bevindt, kan het verwijderingsproces een beetje een gokspel zijn.

Sommige ontwikkelingsstadia van de tatoeage worden misschien nooit bereikt, en in deze gevallen kunt u de tatoeage waarschijnlijk toch verwijderen via een tatoeage verwijderingskit. Als alles goed is, kunt u de tatoeëerder laten weten dat u de tatoeage wilt laten verwijderen.

Als het verwijderen van de tatoeage nog steeds voorbarig is, kun je de artiest vragen de tatoeage aan de huid vast te naaien in plaats van het eraf te koken, een piercing te zetten of de tatoeage op een andere manier te beschadigen. In veel gevallen zal de artiest ervoor kiezen om het getatoeëerde gebied van de huid te piercen of anderszins te vernietigen om het risico van infectie uit te sluiten.

Infectie van het getatoeëerde deel van de huid kan leiden tot huid-op-huid verspreiding van het virus, wat kan resulteren in een ernstigere infectie.

Esthetiek

Elk deel van je lichaam kan getatoeëerd worden, maar het is logischer om de tatoeage op je gezicht te laten zetten. Veel mensen laten deze tatoeage zetten vanwege hun religieuze overtuiging. Sommigen hebben hem om persoonlijke redenen.

Een gezichtspiercing is een speciale vorm van tatoeëren, en heeft zijn eigen regels over wat ermee gedaan mag worden. Daarom is het riskant om elders op je lichaam een piercing te laten zetten, zelfs als je er nooit problemen mee hebt gehad. De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lichaam, en als je een bestaande huidaandoening hebt, kan het zijn dat je de piercing direct weer in je huid steekt. Een piercing die niet goed is gezet, kan een litteken op je gezicht achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.