Hannah’s top 10 tips over hoe je voor je huid kunt zorgen

De beste manier voor gezichtsverzorging is je huid gehydrateerd te houden. Je staat er misschien niet bij stil, maar je huid heeft altijd dorst. Als je je huid niet gehydrateerd houdt, proberen het vocht uit je omgeving en het zweet van je lichaam te ontsnappen. Dit kan leiden tot uitdroging en puistjes. Om dit te helpen voorkomen, kun je lotion of vochtinbrengende crème in je dagelijkse routine opnemen door eerst je gezicht te wassen.  Dep je gezicht vervolgens droog met een schone handdoek of gebruik een vloeipapiertje om overtollig vocht van de rest van de dag te absorberen. 

Ken de symptomen van een droge huid

De symptomen van een droge huid zijn gemakkelijk op te merken, vooral als je er niet aan gewend bent. Een droge huid voelt aan als papier en ziet er dof uit. Het ziet er bijna wit uit omdat de huid zo kwetsbaar is. Een droge huid kan ook huiduitslag of huidlaesies veroorzaken. Een droge huid kan worden veroorzaakt door veranderingen in het dieet, medicijnen, medicijnen die de olieproductie verminderen, blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, en auto-immuunziekten.

Een luchtbevochtiger kan uw huid helpen gehydrateerd te blijven.

Luchtbevochtigers zijn ontworpen om de huid te helpen gehydrateerd te blijven. Het water in luchtbevochtigers heeft een hoger watergehalte dan de lucht in uw huis. Luchtbevochtigers verspreiden watermoleculen in de lucht, wat de huid helpt gehydrateerd te blijven. Luchtbevochtigers zijn vooral nuttig als u in een gebied woont waar de lucht bijzonder droog is. Als u in een gebied met een lage luchtvochtigheid woont, kunt u uw huid helpen gehydrateerd te blijven door een luchtbevochtiger te gebruiken. 

Vergeet je lippen niet, die hebben ook liefde nodig.

Lippen zijn net zo vochtarm als je huid. De beste manier om ze te hydrateren is door water te drinken. Als je droge lippen hebt, voeg dan een vochtinbrengende lipcrème toe aan je routine. Maar je moet niet te veel of te vaak vocht inbrengen. Het gaat erom dat je lippen voldoende gehydrateerd zijn, zodat ze niet gaan vervellen of barsten.

Conclusie.

De beste manier om voor je huid te zorgen is door ze gehydrateerd te houden. Je denkt er misschien niet over na, maar je huid heeft altijd dorst. Als je je huid niet gehydrateerd houdt, zal het vocht uit je omgeving en zweet van je lichaam proberen te ontsnappen. Dit kan leiden tot uitdroging en puistjes. Om dit te helpen voorkomen, kun je lotion of vochtinbrengende crème in je dagelijkse routine opnemen door eerst je gezicht te wassen. Dep je gezicht vervolgens droog met een schone handdoek of gebruik een tissue om overtollig vocht van de rest van de dag te absorberen. Een andere belangrijke stap is het beschermen van je huid tegen de elementen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.