Het belang van scheren

Kapsalon Leiden

Droog scheren werd beoefend in de tijd vóór elektrische machines en vóór volledige veiligheidsvoorschriften. Het “beste” scheerapparaat was het “grootste”, want de haren werden zo glad mogelijk verwijderd. Moderne kappers vermijden een volledige verwijdering van het haar, maar tillen het haar in de schaar en houden het daar tussen de vingers. Het haar wordt dan tussen de vingers samengedrukt om het af te knippen. Conventioneel scheren vereist meer mesjes in het scheermes, meer inspanning om een relatief glad resultaat te bereiken en meer vaardigheid om de gezichtsspieren te gebruiken om het mesje correct te richten.

Verreweg de meeste deskundigheid is vereist bij het scheren van het hoofd, de hals of het gezicht, maar het haar is gemakkelijk te verwijderen wanneer de techniek goed aangeleerd is. Het scheren van het hoofd wordt meestal gedaan voor mannen, maar veel vrouwen scheren nu ook hun gezicht, met name bovenlip, oksels, buik of bikinilijn. Vóór het tijdperk van de elektriciteit was scheren een smerig karweitje; maar tegenwoordig is het al 300 jaar een volmaakte moderniteit, en de apparatuur is even betrouwbaar en veilig. Leren scheren is een eenvoudige procedure, die niet lang duurt om te leren. Iedereen kan leren scheren, maar slechts weinigen zullen er efficiënt in worden. De barbier moet op zijn of haar klanten letten, hen bij naam noemen en hen begroeten door naar hun favoriete merk scheermes te vragen. De klant moet erkennen dat hij het merk kent door er naar te kijken, niet alleen omdat hij het gezien heeft, maar omdat hij het binnenkort zal moeten vervangen. Het merk is belangrijk omdat het een van de weinige niet-wegwerpartikelen is, zoals schoenen, sokken, nekbaard of pruik.

Maar de klant moet niet alleen de gegeven instructies volgen. Het is belangrijk om het lichaam van de man te bekijken om de juiste manier van scheren te bepalen die zijn huid het minst zal verwonden. De klant moet zich scheren in de richting van de haargroei. Als de klant haar heeft in de neus-, opperhuid- of hydroacromiale gebieden, moet de kracht van het baardhaar tegen de huid zorgvuldig worden geëvalueerd. Het doorboren van de huid is iets dat niet kan worden vastgesteld door naar de klant te kijken. Het scheermes moet heet zijn wanneer het wordt gebruikt, maar niet heet genoeg om de huid te verbranden. Hete scheermesjes zijn een ding dat niet moet worden gebruikt bij het scheren. De haren in het menselijk lichaam zijn niet gelijk, en hun dichtheid is verschillend. Daarom moet een man geen scheermes gebruiken met mesjes die niet verder komen dan de haartjes op de kin en de snor. Het mesje moet kort en scherp zijn bij het scheren. Een scherp mesje is iets wat je nooit wilt hebben. Een mes dat te lang is, wordt gebogen en beschadigt de huid. Als het mesje gebogen is, kan het in de huid snijden in plaats van in het haar.

Er zijn veiligheidsscheermesjes voor mannen die licht en gemakkelijk te gebruiken zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat mannen geen gebruik mogen maken van elektrische scheerapparaten voor mannen, elektrische pincetten en waxkits. Deze apparaten zijn vooral geschikt voor vrouwen en kunnen gevaarlijk zijn voor een man. Er zijn ook gadgets beschikbaar voor vrouwen om te gebruiken. Ze zijn nuttig voor het verwijderen van haar van boven de lip. Er zijn een aantal gadgets beschikbaar in de markt voor dit doel ook. Wanneer u niet wilt gaan door het gedoe van het verzorgen van een thuis waxen kit, kunt u canacia de echte ding. Het schema voor een hars kit voor thuis zal afhangen van de hoeveelheid haar die u wilt verwijderen. Een sessie van een uur is gebruikelijk, maar u kunt deze verlengen als u dat wilt.ipeel ook langer als u niet al uw overtollige haar wilt verwijderen. Maar eerst iets anders. Je moet uitgerust zijn met andere dingen om het waxen handig en gemakkelijk te maken. Om het waxen de moeite waard te maken, moet je je bewust zijn van alle voor- en nadelen. Zoals elk ander ding, heeft waxen ook zijn negatieve kanten. Het kan pijnlijk zijn, het kan de bloedtoevoer beperken en soms breekt het haar af.

 

Lees meer

Beste kapper

Kinderkapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.