Voetreflexologie

Voetreflexmassage

Laten we proberen de werking van de voetreflex oölogie op een betere manier te analyseren. Wanneer een hand op het voorhoofd wordt geplaatst, krijgt men een reflexieve aanpassing in het pariëto-occipitale ritme. Wanneer men dan de hand op de voet legt, krijgt men een verlenging van de voet. De voet is een bewegende machine. Hij functioneert naar gelang de druk die erop wordt uitgeoefend. Deze druk kan het gevolg zijn van lopen, rennen, joggen of zelfs een zijwaartse voetreflexactie. (We hebben allemaal wel eens zijwaartse voetreflexacties.) Wanneer er een te grote druk op de voet wordt uitgeoefend, of wanneer de voet niet goed is uitgelijnd, zal er een uitrekking van de voet plaatsvinden. Deze reactie kan ook plaatsvinden wanneer men spanning of kracht uitoefent op een spier die gewoonlijk niet betrokken is bij een acute beweging. Laten we proberen de klinische situatie van een persoon met een voetafwijking op een eenvoudiger manier te analyseren.

Ten eerste is de voet een flexibel lichaamsdeel. Het kan net zoveel bewegen als een mens kan bewegen. Wanneer er sprake is van een misvorming van de voet of een abnormale structuur, is de normale beweging van het lichaam niet correct. De onregelmatige bewegingen kunnen resulteren in compensatiemechanismen door het zenuwstelsel, die vervolgens ongemak en pijn in het getroffen gebied zullen veroorzaken. Op dezelfde manier kan de voetreflexmassage helpen de reflexwerking van de voet te corrigeren. Laten we nu de suggesties analyseren die bij voetreflexologie worden gegeven. De reflexologie techniek kan zeer nuttig zijn bij het corrigeren van een abnormale voetfunctie. Volgens de reflexologie heeft elke voet zijn eigen reflexwerking. De voetreflexmassage is in feite een methode om de voet voor te bereiden om weer soepel te worden. De initiële flexibiliteit van de voet moet bereikt zijn voordat de voetmassage wordt uitgevoerd. De frequentie en de duur van de voetmassage moeten worden afgestemd op de ernstige toestand van de aangetaste voet.

Wanneer u een reflexologiebehandeling uitvoert, zijn er enkele belangrijke voordelen die u kunt bereiken. Er zijn bepaalde voordelen voor de algehele gezondheid van een persoon. Bovendien kan een reflexologiebehandeling bijdragen tot een betere bloedcirculatie in het lichaam en de ontgifting van het lichaam activeren door opgehoopte gifstoffen in het lichaam weg te spoelen. Bovendien kan de regelmatige voetreflexologie de slaap van een persoon aanzienlijk verbeteren. Ten slotte kan voetreflexologie, zoals sommige studies aantonen, verlichting brengen bij pijn en jeuk in de voet doordat de stroom van dode cellen in het lichaam wordt onderbroken.

Voetreflexologie is een oude reflextechniek die bestaat uit het masseren van verschillende delen van het lichaam. Deze reflextechniek werd vastgesteld in seizoen IV van “Red Shoes”. Deze techniek wordt al vele jaren in vele streken van de wereld beoefend. Reflexologie wordt beoefend met symbolen en tekens die de mensen kennen. Het proces van reflexologie kan worden uitgevoerd door een gekwalificeerde beoefenaar van reflexologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.