Wat is een kapper?

Dames kapper Den Haag

Voor we verder gaan, moeten we begrijpen wat een barbier is en wat zijn job inhoudt. Een barbier is niet zomaar iemand die gespecialiseerd is in haarknippen. In sommige landen worden kappers nog steeds “kapper” genoemd en werken ze in kapsalons als haarstylist en vaak ook als arts. Ze zijn ook huidverzorgers en stofverzorgers geworden. De meeste mensen in deze wereld hebben een of ander talent of een of andere vaardigheid die hen helpt bij het uitvoeren van hun werk als barbier. Daarom worden ze “barbiers” genoemd. Er zijn nog andere gespecialiseerde werkzaamheden die dames kappers verrichten, zoals afweren, over de huid snijden en iets aandrukken. Er zijn ook kappers die zich bezighouden met nagels, voeten, en wallen door de Rectum. Sommige kappers zoeken meer gespecialiseerde kappersberoepen zoals gezichtsbehandelingen, huidverzorging, nageltechniek, rectificeren, haarontwerp en haarstyling.

Het meeste werk dat een kapper doet is voor hem/haarzelf. Het meeste werk dat een kapper doet heeft niet eens met zijn/haar klanten te maken. Het werk dat een kapper voor zijn klanten doet, is niet alleen om een goede service te verlenen. Ook al wordt van een kapper verwacht dat hij zijn werk op een goede manier uitvoert, hij moet zijn werk ook op een goede manier doen. Om een hoger prestatieniveau te bereiken, moet een kapper zelfverzekerd zijn en een goed zelfvertrouwen hebben. Het hebben van een goede club en een hoge achting voor zijn klanten zal de kapper zeker helpen om succesvol te zijn.

In plaats van te vertrouwen op zijn/haar klanten, moet een kapper ook verantwoordelijk zijn voor het creëren van een indrukwekkende service. In een high-end salon is het eerste wat een kapper moet doen het creëren van een geweldige ervaring voor de klant. Hij/zij moet een plan hebben over hoe de hele service moet worden uitgevoerd, welke diensten de klanten moeten krijgen, hoe de juiste ambiance voor de klanten te creëren, welke producten te gebruiken, hoe de rekening te betalen, en hoe de kwaliteit van het werk van al het personeel te garanderen. De procedures en technieken die een barbier hanteert moeten zelfverzekerd zijn en een sterk gevoel voor professionaliteit hebben.

Het verbeteren van de kwaliteit van de knipbeurt en de ervaring van de klant moet de topprioriteit zijn van elke kapper. Elke klant moet de garantie hebben dat hij een geweldige ervaring heeft wanneer hij geknipt wordt in een topkapsalon. Een knipbeurt van hoge kwaliteit kan echt een blijvende indruk achterlaten bij zowel de klant als de stylist. Als zowel de klant als de stylist een goed gevoel hebben over hun werk samen, dan zullen ze ook in moeilijke situaties altijd met plezier moeilijkere zaken uitvoeren. Geen enkele klant wil terugkeren naar dezelfde salon en zijn haar laten doen door dilettente stylisten. Het is de verantwoordelijkheid van elke stylist om ervoor te zorgen dat het herstel van de klant zo aangenaam mogelijk verloopt. Elke stylist moet kijken naar de behoeften en wensen van zijn klanten om te kunnen aanbevelen dat hij aan die behoeften en wensen kan voldoen. Van een kapper wordt verwacht dat hij de gedachten van zijn klanten kan lezen terwijl hij hun instructies opvolgt. Dit is zo omdat de klanten zeker zullen klagen over iets dat tijdens of na de knipbeurt is gebeurd. De kapper moet ook op de hoogte zijn van het lichaamstype van de klant, zodat hij zijn knipbeurt kan afstemmen op het lichaam van de klant. Het type knipbeurt dat de klant wil, moet worden voorbereid op basis van de kenmerken van de klant. Dit zal ook zorgen voor een op maat gesneden snit die perfect past bij de smaak van de klant.

De stylist moet ook in staat zijn om de verbeelding van de klant te stimuleren door het schilderen van beelden van hoe ze willen dat hun haar eruit ziet. Stylisten moeten zich ook bewust zijn van de persoonlijkheid van de klant, zodat ze hun mening kunnen geven op een manier die de klant zal begrijpen. De meeste klanten zullen eerder hun mening geven via hun kapsel. De kapper moet in staat zijn naar de klant te luisteren en de zaken zo te regelen dat de klant ze begrijpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.