Wat is ontsteking?

Kappersdiploma

Een kapper wordt vaak een “plyer” (plukker) genoemd en het zijn ook plukkers van het haar. De plukker neemt het haar van het hoofd, houdt het in de hand en trekt het er bij de haarwortels uit. Als het haar al is afgeknipt, kan hij het een andere, meer gewenste vorm geven. Dit is wat ze elke dag doen.

Kappers behoren tot de familie van beroepsmensen en velen van hen zijn afkomstig uit de arbeidersklasse. Zij hebben meestal een vast of hoofdberoep en daarmee verdienen zij hun brood. Zoals vele andere beroepsbeoefenaars zijn kappers niet van deze planeet en hebben zij geen bevoorrechte positie binnen het sociaaleconomisch systeem. Zij vormen kapperszaken, die de scheerbeurt aanbieden, die het scheren van het hoofd, de hals en het gezicht omvat. (en niet te vergeten de baarden plus de henna voor haarkleuring) en ze bieden ook bleken en trimmen diensten aan. In een notendop doen kappers meer dan alleen haren knippen; zij fungeren als deskundigen op het gebied van hygiƫne, persoonlijke verzorging en verfraaiing. Het beroep van barbier is van meer dan eeuwen oud, en al vroeg werden barbierszaken gezien als het centrum voor knippen en scheren. De betaalwijze in kapperszaken was het rijk van zilver of goud. Het zijn ook barber shops, waar de barbier een pruik met vizier draagt en voor het knippen van het haar gebruik maakt van een scheermes, een rechte of een schaar, of van een schaar en een tom schacht. Vanaf de Engelse Tea Barber in de 17e eeuw, verdwijnt de kapperszaak geleidelijk van de aardbodem. Maar de populariteit gaat nog steeds door, de trimsalons vechten nog elk jaar voor hun broodverdienste, en de handel is big business.

Het is zo’n grappig oud verhaal hoe de barbier en de kapper op zo’n manier met elkaar verbonden zijn dat het eigenlijk oxymoronisch is geworden! Maar we leven in de 21e eeuw, dus moeten we niet proberen onze cortados te koesteren en onze hazelogige emblemen van ons migrained verleden op te richten. Laten we proberen natuurlijker te leven, nietwaar? Vooral omdat uit onderzoek blijkt dat we meer neuken als we gestrest zijn. De oorzaak Wanneer we gestrest zijn, geeft ons lichaam cortisol af (een van de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de groei van Afrikaans Amerikaans haar) in onze huid. En wat gebeurt er dan? Wat heeft ontsteking te maken met het vrijkomen van die sexy Afro-Amerikaanse groeihormonen? Ontsteking is een van de dingen die ervoor kan zorgen dat het haar dat in impulsen teruggroeit dunner en fijner van textuur is. De vrouw van de 21ste eeuw weet hoe ze haar en huid in goede conditie moet houden. Ze gaan voor professioneel knippen en manicures en granieten aanrecht behandelingen. De huid is AFA’s (Alpha hydroxyl zuur), het haar wordt in rust gedragen en haarverzorgingsproducten dielavendel, kamille en smeerwortel bevatten worden sterk aanbevolen.

Waar maak je je nu druk om? Het volgende subthema zal zijn wat je moet doen nadat je je gezicht hebt schoongemaakt en gemodelleerd. Omdat het verwijderen van oude huid en eelt deel uitmaakt van de perfectie van de kapperszaak, zal het werk worden gedaan door de keuze van het product dat het beste bij uw behoeften past. En omdat de vorm van je wenkbrauwen een van de belangrijkste verbindingen is tussen je innerlijke zelf en de buitenwereld, zal het werk worden gedaan met behulp van het absoluut beste gereedschap voor deze taak. Deze perfecte barbier in kraaienpootjes gestoken zal je helpen je oud te maken en je sexappeal met een vleugje sexiness verhogen.

Of het kan je helpen er jonger uit te zien, alsof het alleen maar is om je ego te strelen. Maar is het wel zo verstandig? Sommige tieners beseffen dat ze misschien niet naar de salon hoeven om hun haar te stylen en te temmen. En er zijn anderen die gewoon genieten van de bevrediging die komt uit de wetenschap dat ze hebben geholpen om hun leeftijdsgenoten zich beter te laten voelen. Maar wat is er mis met een rustige avond in een slaapkamer met een goed boek en een kop thee? Slechts weinigen zijn rijk genoeg om hun haar professioneel te laten knippen en stylen in een salon van topklasse. En zij die wel goed op hun geld letten, willen de kosten (of op zijn minst de kosten) van dergelijke diensten misschien niet delen met hun vrienden. En sommige mensen hebben het gevoel dat ze beter af zijn als ze hun kapsels thuis laten verzorgen. Maar hoe dan ook, kapperszaken en kapsalons zullen altijd een rol blijven spelen in ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.