Wat te doen met de naalden?

Acupunctuur Amstelveen

De naalden hebben afgeronde punten, zonder een gat aan de punt. De energie van de naald doorboort het energienetwerk volledig, waarbij de overtollige energie wordt opgevangen en in een ‘lijn’ gaat stromen. Aangezien er vier verschillende energiesystemen in ons lichaam zijn, kan de druk van de energiestroom in millimeters worden gemeten.

Telkens wanneer je een ‘naald reactie’ krijgt, maakt een bepaald lichaamsdeel chemische stoffen vrij. Sommige van deze chemicaliĆ«n zijn adrenaline, noradrenaline, dopamine en serotonine. Deze chemische reactie zorgt ervoor dat het lichaamsdeel zich uitschakelt. Zoals beoefend in de acupunctuur worden al deze chemische stoffen in evenwicht gebracht door het acupunctuurpunt. Deze methode wordt al duizenden jaren toegepast in het oosten, waar acupunctuur werd ontdekt. Het is verbazingwekkend hoe het lichaam reageert op de behandeling door het gebruik van acupunctuurpunten. In de begintijd van de acupunctuur maakte de acupuncturist een kleine incisie en bracht naalden in het lichaamsdeel in de buurt van de vernauwde zenuw. Om het energie-upunctuurpunt dieper in het lichaam te duwen, werd, als bleek dat de zenuw niet stroomde, nog een kleine insnijding gemaakt en een pin toegevoegd aan het frame en zo werd nog een pinna tussen de twee anderen ingeklemd.

Om de doeltreffendheid van de acupunctuurbehandeling te verhogen, herhaalde de beoefenaar het proces, waarbij elke pin elke keer beter werd en de behandeling doeltreffender werd. Men veronderstelde dat, aangezien er vier systemen in het lichaam waren (acupunctuur is te vergelijken met de vier elementen ruimte, vuur, water en aarde), het drukpunt alle gebieden van het lichaam kon stimuleren. Acupunctuur kan op twee manieren worden gebruikt als de pinna eenmaal gevormd is, moet de beoefenaar de pin in actie brengen door er in te knijpen en dan de houding te ontspannen. Aangezien er vier systemen in het lichaam zijn die specifieke effecten hebben op de pinna, moeten we elk systeem in evenwicht houden telkens we de massage herhalen. De vier systemen zijn de vuur-, water-, aarde-, en vuur- en watersystemen.

Er zij op gewezen dat, aangezien er verschillende soorten acupunctuur zijn, er consistentie moet zijn in het handhaven van het evenwicht van alle systemen van het lichaam. Dit vereist een methodische massage over een langere periode van tijd. Deze methode werd voor het eerst ontdekt in China in 5500 voor Christus. Deze methode van acupunctuur is verfijnd en verbeterd. De eerste westerse aangepaste versie kwam tot stand in de 9e eeuw. De massage wordt geleid en uitgevoerd met behulp van een instrument dat “Merantin” wordt genoemd. De Merantin is een smeedbare ijzeren pijp met een rond uiteinde. Het uiteinde van de kneedbare ijzeren pijp wordt ingesmeerd met warm water. De massage wordt uitgevoerd door zachtjes lucht die uit de smeedbare ijzeren pijp stroomt in een ondiep bad met water te duwen dat zich voor de borst van de partner bevindt. Terwijl hij de lucht in de kuip duwt, helpt de beoefenaar ook bij het opbouwen van druk in de kuip die de partner zal helpen ademen in de therapeutische toestand van de lucht. Deze druk rust in de buigzame ijzeren pijp die gevormd was toen het persen in de tobbe werd uitgevoerd. De practicus moet weten wanneer hij de druk van de lucht die in de kuip duwt, moet opvoeren en afbouwen. Verder is het noodzakelijk voor de practicus om de snelheid van de druk te controleren, terwijl hij dit doet is er zeker enige pijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.